ZDRAVI ŽIVOT - HOMEOPATIJA

HOMEOPATIJA2Prošloga je tjedna u Zagrebu održan Međunarodni simpozij o homeopatskoj medicini. Svjetska zdravstvena organizacija svrstava homeopatiju među 5 najčešće korištenih nekonvencionalnih metoda liječenja. U Austriji čak 7 bolnica koje na svojim odjelima i poliklinikama  nude homeopatsko liječenje, u Njemačkoj ih je 5, a ima ih i u Velikoj Britaniji, Italiji, Francuskoj i Španjolskoj. Liječnici posvuda u svijetu primjenjuju homeopatiju jer je učinkovita i jeftina.
Vodeći svjetski stručnjaci, predstavnici međunarodne i europske lige liječnika homeopata pregovarali su u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi te u Hrvatskoj liječničkoj komori o priznanju homeopatije kao komplementarne medicine u Hrvatskoj.
Osnovni principi homeopatije su slično se sličnim liječi i individualan pristup jer homeopati se ne bave virusima i bakterijama, ni bolestima, već čovjekom u cjelini. U Indiji, Brazilu, Meksiku i mnogim drugim zemljama homeopatijom se liječi u sklopu zdravstvenog sustava.
U suradnji s austrijskim stručnjacima u lipnju se u Hrvatskoj pokreće trogodišnja škola za liječnike homeopate koje će polaziti stomatolozi, veterinari, ljekarnici i liječnici.
Iako postoji sve više znanstvenih istraživanja, još nije razjašnjeno kako homeopatija djeluje pa su u liječničkim krugovima zasad skeptični. Poput drugih komplementarnih metoda, snaga homeopatije je u prevenciji, osnaživanju obrambenog sustava tijela i neškodljivosti. Za mnoge je homeopatija medicina budućnosti.

Od ponedjeljka do petka u terminu, od 6.55 do 9.20, Subotom ujutro od 10.15 do 12.00

  • Autorska prava © HRT - Hrvatska radiotelevizija. Sva prava pridržana. Impressum
  • Copyright © Croatian Radiotelevision. All rights reserved.