Bruschetta

Bruschetta



Sastojci za 4 osobe:

8 kriški  polubijelog kruha
200 g  mini rajčica
3 češnja češnjaka
1 žlica  sjeckanog bosiljka
maslinovo ulje, sol, papar

Priprema:
Rajčice zarežemo, na 10 sekundi uronimo u vrelu vodu, izvadimo, ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode ili u zdjeli s ledom. Zatim im  odstranimo kožu, prerežemo na pola, istisnemo sjemenje i uklonimo tvrdi dio. Tako očišćene polovice rajčica narežemo na kockice i stavimo u zdjelu. Rajčicama zatim dodamo na trakice narezan bosiljak, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, sol i papar te sve zajedno lagano izmiješamo. Kriške kruha položimo u vatrostalnu posudu, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 220°C, dok se malo ne zapeku sa obje strane. Prepečene kriške kruha nadijevamo pripremljenim umakom od rajčice i poslužimo.

I to je to, dobar tek!

Od ponedjeljka do petka u terminu, od 6.55 do 9.15, Subotom ujutro od 10.15 do 12.00

  • Autorska prava © HRT - Hrvatska radiotelevizija. Sva prava pridržana. Impressum
  • Copyright © Croatian Radiotelevision. All rights reserved.