Pečeni ovčji sir u umaku od čokolade i brusnica

Pečeni ovčji sir u umaku od čokolade i brusnica

Sastojci za 4 osobe:
25 g tamne čokolade -
(min 70% kakaoa)
100 g sušenih brusnica
4 koluta ovčjeg sira (cca. po 125 g)
1 grančica ružmarina
2 žlice maslinovog ulja
1 svježa ljuta čili papričica
2-3 žlice prošeka
sol, papar

 

Priprema:
Sušene brusnice prelijemo vrelom vodom i ostavimo jedan sat da omekšaju. Kriške ovčjeg sira položimo u vatrostalne zdjelice ili vatrostalne tanjure, posipamo sjeckanim listićima ružmarina, solju i svježe mljevenim paprom. Prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 200°C otprilike 10 minuta. U međuvremenu izlomimo čokoladu, ocijedimo namočene brusnice, tako da sačuvamo dio tekućine u kojoj su se namakale, pa zajedno sa prošekom i sjeckanom ljutom čili papričicom izmiksamo u električnom sjekaču. Pečeni sir izvadimo iz pećnice i prelijemo ga pripremljenim umakom.

Od ponedjeljka do petka u terminu, od 6.55 do 9.20, Subotom ujutro od 10.15 do 12.00

  • Autorska prava © HRT - Hrvatska radiotelevizija. Sva prava pridržana. Impressum
  • Copyright © Croatian Radiotelevision. All rights reserved.