Varivo od poriluka

Varivo od poriluka

Sastojci za 4 osobe:
1 kg poriluka
300 g krumpira
1 luk
1 mrkva
100 g celera
100 g pancete
100 g hamburgera
1 žličica mljevene crvene paprike
1 žlica brašna
maslinovo ulje, sol i papar

Priprema:
Poriluk očistimo, narežemo na cca. 1 cm debele (ukošene) kolutove i dobro isperemo pod mlazom vode. U loncu zavrijemo oko 1,5 l vode te dodamo pripremljeni poriluk i hamburger. Na maslinovom ulju popržimo, na sitne kockice narezanu pancetu, sjeckani luk, češnjak, mrkvu i celer. Sve zajedno začinimo solju, dodamo oguljeni krumpir izrezan na kockice i kratko pirjamo. Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, podlijemo jednom litrom vode i kuhamo dok krumpir ne omekša. Dodamo blanširani poriluk, po potrebi vode da prekrije sastojke i ostavimo da kuha na laganoj vatri do 30 minuta. Pred kraj, po potrebi, začinimo solju i paprom.

Od ponedjeljka do petka u terminu, od 6.55 do 9.20, Subotom ujutro od 10.15 do 12.00

  • Autorska prava © HRT - Hrvatska radiotelevizija. Sva prava pridržana. Impressum
  • Copyright © Croatian Radiotelevision. All rights reserved.