Marinirane srdele ili sardoni na savor

Marinirane srdele ili sardoni na savor

Sastojci za 4 osobe:
 
1 kg srdela
2 dl maslinovog ulja
1/2 glavice crvenog luka
3 režnja češnjaka
1 žličica mljevene crvene paprike
1 dl vinskog octa
2 lista lovora
1 žličica ružmarina
1/2 žličice papra u zrnu
1/2 vezice peršina
1/2 limuna
brašno, sol, voda

 
 

Priprema:
Srdele očistimo, operemo, ocijedimo i posolimo. Uvaljamo ih u brašno i popržimo na zagrijanom maslinovom ulju. Pržene srdele složimo u duboku zdjelu i po njima posložimo ploške limuna. Na ulju od pečenja omekšamo sjeckani luk, dodamo češnjak, potom žličicu mljevene paprike, ocat, vodu, lovorov list, papar u zrnu i ružmarin. Skinemo s vatre i marinadu prelijemo preko srdela i kriški limuna. Pripremljenu marinadu poklopimo i pustimo da se ohladi te stavimo u hladnjak da se sastojci prožmu.



Od ponedjeljka do petka u terminu, od 6.55 do 9.15, Subotom ujutro od 10.15 do 12.00

  • Autorska prava © HRT - Hrvatska radiotelevizija. Sva prava pridržana. Impressum
  • Copyright © Croatian Radiotelevision. All rights reserved.