Pohani riblji štapići

Sastojci za 4 osobe:4_Przeni_riblji_stapici_s

4   fileta bijele ribe
2   jaja
50 ml  mlijeka
50 g  kukuruzne krupice
40 g  glatkog brašna
1 vezica peršin lista
ulje, sol i papar

Priprema:
Riblje filete očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na trakice širine do jednog i pol centimetra, začinimo ih solju i paprom, te stavimo kratko na stranu. U zdjeli umutimo jaja, dodamo mlijeko, kukuruznu krupicu, te pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim, stalno miješajući pjenjačom, umiješamo glatko brašno postupno ga dodajući i pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu smjesu rijetkog tijesta poklopimo i stavimo kratko na stranu. U tavi ugrijemo ulje, dodamo cijele listove peršina i pržimo ih dok ne počnu pucketati. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. Riblje štapiće umočimo u rijetko tijesto i stavimo pržiti u duboku masnoću. Tijekom prženja ih okrećemo, a kada dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.


I to je to, dobar tek!

Od ponedjeljka do petka u terminu, od 6.55 do 9.15, Subotom ujutro od 10.15 do 12.00

  • Autorska prava © HRT - Hrvatska radiotelevizija. Sva prava pridržana. Impressum
  • Copyright © Croatian Radiotelevision. All rights reserved.