Gulaš od veprovine

Sastojci za 4-6 osoba:2_Gulas_od_veprovine_s

1 kg  buta od vepra
3 žlice  češnjaka u granulama
6 režnjeva  češnjaka
1 žlica  senfa
5  lovorova lista
300 ml  gazirane vode
800 g  luka
100 g  mrkve
100 g  prešinova korijena
1 žlica  koncentrata rajčice
1 žlica  mljevene crvene paprike
1 žličica  mljevene ljute paprike
200 ml  mesne juhe
200 ml  bijelog vina
200 ml  crnog vina
30 g  sušenih vrganja
100 g  suhih šljiva
50 g  suhih brusnica
ulje, sol i papar

Priprema:
Prije svega, veprovinu smo začinili solju i paprom, dodali senf, češnjak u granulama, lovorov list, gaziranu vodu, dobro izmiješali i ostavili da se marinira po prilici tri sata. U međuvremenu očistili smo češnjak, luk, mrkvicu i peršin i usitnili u sjekaču. Tako pripremljeno povrće stavimo u lonac na vruće ulje i pirjamo, povremeno miješajući, dok ne ispari višak tekućine. Zatim dodamo marinirano meso, promiješamo i pirjamo dok meso ne pusti tekućinu. Potom dodamo koncentrat rajčice, mljevenu crvenu i ljutu papriku, brusnice, suhe šljive, malo mrkve narezane na kolutove, dobro izmiješamo i pirjamo dalje. Nakon 15-ak minuta ulijemo mesnu juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri, po prilici jedan i pol sat. Zatim ulijemo crno vino, bijelo vino, dodamo sušene vrganje, promiješamo i kuhamo još 15-ak minuta. Gotov gulaš poslužimo s okruglicama od kruha.


I to je to, dobar tek!

Od ponedjeljka do petka u terminu, od 6.55 do 9.15, Subotom ujutro od 10.15 do 12.00

  • Autorska prava © HRT - Hrvatska radiotelevizija. Sva prava pridržana. Impressum
  • Copyright © Croatian Radiotelevision. All rights reserved.