Pita od piletine

Sastojci za 4 osobe:5_Pita_od_piletine_web

450 g  pilećih fileta
450 g  mješavine smrznutog povrća
250 g  gotovog svježeg prhkog tijesta
60 g   maslaca
100 ml  bijelog vina
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
25 g  brašna
150 ml  mlijeka
500 ml  povrtne juhe
1 žličica sušenog mažurana
1  jaje
muškatni oraščić, sol i bijeli papar

Priprema:
U tavu, na ugrijanu polovicu maslaca, dodamo pileće filete narezane na trakice, začinimo solju, naribanim muškatnim oraščićem, ulijemo bijelo vino i kuhamo na laganoj vatri, okrečući meso. Kada tekućina na pola ispari, tavu maknemo s vatre. U drugu tavu, na ugrijani preostali maslac, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo na omekša. Zatim dodamo brašno, promiješamo i pržimo do svijetlo smeđe boje. Potom začinimo sušenim mažuranom, bijelim paprom, ulijemo mlijeko i kratko kuhamo, stalno miješajući pjenjačom. Kada se umak počne zgušnjavati, začinimo s malo muškatnog oraščića i postupno ulijevamo 200 ml povrtne juhe, stalno miješajući pjenjačom. Kada dobijemo baršunasti umak, tavu maknemo s vatre. U vatrostalnu posudu premjestimo kuhanu piletinu, prelijemo s polovicom umaka, prekrijemo mješavinom kuhanog povrća i prelijemo preostalim umakom. Vatrostalnu posudu prekrijemo gotovim svježim prhkim tijestom, odrežemo višak, rubove tijesta stisnemo s rubom vatrostalne posude i tijesto premažemo umućenim jajetom. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. Gotovo jelo ostavimo da odstoji 10-ak minuta i možemo ga poslužiti.

I to je to, dobar tek!

Od ponedjeljka do petka u terminu, od 6.55 do 9.15, Subotom ujutro od 10.15 do 12.00

  • Autorska prava © HRT - Hrvatska radiotelevizija. Sva prava pridržana. Impressum
  • Copyright © Croatian Radiotelevision. All rights reserved.