Pašteta od guščje jetre

Sastojci za 4 osobe:3_Pasteta_od_guscje_jetre_s

900 g  guščje jetre
2 glavice ljubičastog luka
2  svježe crvene paprike
2  svježe zelene paprike
2   mlada luka
2 kriške slanine
3-4 žlice guščje masti
2 režnja češnjaka
1 žlica  sjeckanog peršina
0,30 ml konjaka
1 žličica sušenog mažurana
1 žličica sušene majčine dušice
1 žličica povrtnog dodatka jelima
1 žličica crvenog papra u zrnu
1 žličica mrvljenih ljutih papričica
sol i papar

Priprema:
Paprike, ljubičasti i mladi luk narežemo na kockice, češnjak na listiće, slaninu nasjeckamo, a guščja jetra narežemo na kriške. U ugrijanu tavu stavimo guščju mast, dodamo narezani ljubičasti i mladi luk, kockice paprika, listiće češnjaka, sjeckanu slaninu, kriške jetre i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. Nakon 10-ak minuta kada su se komadi jetre počeli topiti, dodamo mažuran, majčinu dušicu, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 20-ak minuta. Zatim ugasimo vatru i pričekamo da se sastojci ohlade na sobnu temperaturu. Potom sastojke premjestimo u multipraktik, ulijemo konjak, dodamo sjeckani peršin, mrvljene ljute papričice, posolimo, popaprimo i izradimo paštetu. Dobivenu paštetu premjestimo u prikladnu posudu i stavimo u hladnjak da stvrdne. Gotovu paštetu posipamo crvenim paprom u zrnu i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.


I to je to, dobar tek!

Od ponedjeljka do petka u terminu, od 6.55 do 9.15, Subotom ujutro od 10.15 do 12.00

  • Autorska prava © HRT - Hrvatska radiotelevizija. Sva prava pridržana. Impressum
  • Copyright © Croatian Radiotelevision. All rights reserved.