Svinjski vrat s povrćem iz pećnice

Sastojci za 4 osobe:3_Svinjski_vrat_s_povrcem

2 kg        svinjskog vrata u komadu (bez kostiju)
1 kg        mladog krumpira
300 ml        svijetlog piva
200 g        mini rajčica
300 ml        mesne juhe
70 g        senfa
6 režnjeva    češnjaka
1 žlica        povrtnog dodatka jelima
2 grančice    ružmarina
1 glavica    luka
50 g        zelenih odkoštenih maslina
ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar

Priprema:

Režnjeve češnjaka očistimo i prerežemo po dužini, meso izbodemo vrhom oštrice noža, te dobivene rupice na mesu nabodemo (našpikamo) narezanim češnjakom. Zatim meso začinimo solju i paprom, natrljamo ga povrtnim dodatkom jelima, premjestimo u posudu za mariniranje i dodamo grančicu ružmarina. U zdjelicu sa senfom ulijemo pivo, izmiješamo pjenjačom i dobivenu mješavinu prelijemo preko mesa. Ovako pripremljeno meso stavimo u hladnjak da se marinira tri sata. Neposredno prije kraja mariniranja krumpir i luk očistimo, krumpir uzdužno narežemo na četvrtine, a luk na kolutiće. Zatim krumpir premjestimo u vatrostalnu posudu, posolimo ga, prelijemo s malo ulja, preko njega stavimo kolutiće luka, masline, mini rajčice, dodamo ružmarin iz marinade i na kraju preko svega stavimo marinirano meso. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. Potom meso prelijemo s malo vrele mesne juhe i nastavimo ga peći u pećnici, po potrebi podlijevajući juhom, još 120 minuta. Pečeno povrće stavimo na tanjure, a meso stavimo na dasku za rezanje, narežemo na tanke kriške i premjestimo ih na tanjure. Sve zajedno prelijemo s malo umaka od pečenja i poslužimo. 

I to je to, dobar tek!
Izvor: www.crochef.com

Od ponedjeljka do petka u terminu, od 6.55 do 9.20, Subotom ujutro od 10.15 do 12.00

  • Autorska prava © HRT - Hrvatska radiotelevizija. Sva prava pridržana. Impressum
  • Copyright © Croatian Radiotelevision. All rights reserved.