Pečena svinjska koljenica s povrćem

Sastojci za 4 osobe:Svinjska_koljenica_s_povrcem_iz_pecnice

1        svinjska koljenica
400 g        mrkve
400 g        krumpira
200 g        korijena celera
1 svježa    žuta paprika
1 svježa    zelena paprika
1 svježa    crvena paprika
2 glavice    luka
500 ml        goveđa juhe
200 ml        suhog bijelog vina
60 g        glatkog brašna
ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar

Priprema:
Povrće očistimo, luk, mrkvu, paprike i korijen celera narežemo na kockice, a krumpir na četvrtine. Koljenicu posolimo, stavimo u tavu na tri, četiri žlice ugrijanog maslinovog ulja i pržimo sa svih strana. Nakon 15-ak minuta prženja koljenicu premjestimo u lim za pečenje, prelijemo ju masnoćom od prženja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. Nakon 45 minuta koljenicu prelijemo bijelim vinom i s malo juhe te nastavimo peći, povremeno podlijevajući juhom, 30 minuta. Lim za pečenje s mesom izvadimo iz pećnice, meso premjestimo na pladanj, a u lim za pečenje, na umak od pečenja, dodamo mrkvu, korijen celera, luk, papriku i krumpir. Zatim povrće posipamo brašnom i dobro promiješamo. Na sredini lima za pečenje razmaknemo povrće i stavimo meso, prelijemo ga preostalom juhom i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na 60 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

I to je to, dobar tek!

izvor: www.crochef.com

Od ponedjeljka do petka u terminu, od 6.55 do 9.15, Subotom ujutro od 10.15 do 12.00

  • Autorska prava © HRT - Hrvatska radiotelevizija. Sva prava pridržana. Impressum
  • Copyright © Croatian Radiotelevision. All rights reserved.