File bijele ribe na salati s komoračem

Sastojci za 4 osobe:Riba_luk_komorac

4 fileta        bijele morske ribe
300 g        komorača
2 glavice    ljubičastog luka
1         naranča
2 stabiljke    celera
2 režnja    češnjaka
2 žlice        sjeckanog peršina
ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar

Priprema:
Komorač i luk narežemo na trakice, stabljiku celera na kockice, češnjak nasjeckamo, a sok naranče iscijedimo. U zdjelu stavimo luk, komorač i stabljiku celera te dodamo sjeckani peršin. U visoku i usku posudu ulijemo maslinovo ulje i narančin sok, dodamo sjeckani češnjak, začinimo solju i paprom i štapnim mikserom izradimo sastojke. Dobivenom mješavinom prelijemo povrće, izmiješamo sastojke i ostavimo da se okusi prožmu. Za to vrijeme filete ribe osušimo na kuhinjskom papiru, posolimo ih i stavimo peći na blago nauljenu gril tavu. Nakon dvije minute filete okrenemo na drugu stranu i pečemo ih još toliko. Na tanjure rasporedimo salatu, preko nje stavimo pečene filete bijele ribe, posipamo ih s malo sjeckanog peršina, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.

I to je to, dobar tek!

Izvor: www.crochef.com

Od ponedjeljka do petka u terminu, od 6.55 do 9.20, Subotom ujutro od 10.15 do 12.00

  • Autorska prava © HRT - Hrvatska radiotelevizija. Sva prava pridržana. Impressum
  • Copyright © Croatian Radiotelevision. All rights reserved.